Fyrer med olje

Jens Stoltenberg snakker varmt om klima og behov for utslippsreduksjoner, men varmer opp huset sitt med oljefyr som i følge Dagsavisen i dag slipper ut fem tonn Co2 i året.

 
Jens Stoltenberg


Selv om regjeringen bruker flere millioner i året på å få nordmenn til å bytte ut sterkt forurensende oljefyrer med miljøvennlig oppvarming, har ikke statsministeren planer om å skifte ut sin oljefyr i tomannsboligen på Nordberg i Oslo.

 

- Jeg får se på hvordan jeg varmer opp huset mitt jeg som alle andre som bruker olje og mange bruker også strøm og begge deler er et problem i forhold til miljø. Det sa Stoltenberg til TV 2 Nyhetskanalen da vi i Stortinget i dag ba ham kommentere sine egne klimautslipp.

 

På spørsmål om når Stoltenberg vil kvitte seg med oljefyren i tomannsboligen han bor i, svarte den klimafrelste statsministeren slik i Vandrehallen:

 

- Det tror jeg du får snakke med de andre som bor i huset om, sa Stoltenberg.

 

I Stortingssalen hadde han få minutter tidligere snakket om at det var viktig med tiltak for å kutte klimagassutslippene både i på verdensbasis men også hjemme i Norge, selv om han nektet å tallfeste hvor stor del av kuttene som skal skje på hjemmebane.

Hvordan mener du Stoltenberg og andre bør bidra til kutt i klimautslippene? Mener du at det blr komme tiltak i Norge, eller bør stort sett vi satse på å kjøpe klimakvoter i utlandet?

Kommentarer:

Postet av: Morten
Synes oppslag som dette egentlig er ganske uinteressante og tabloide avsporinger av debatten. Erna Solberg er mot barnearbeid - TV2 avslører at hun har et par med Nike-sko hjemme! Dagfinn Høybråten sier at KrF er det fremste miljøpartiet - TV2 avslører at Høybråten eier flere bibler som ikke er resirkulerbare!

Ingen er perfekte, heller ikke politikere. Må det være sånn at politikere kun fyrer med pelletsovn, dyrker sin egen økologiske mat, syr sine egne klær og kun går til samtlige møter for å kunne prate om miljøvern? Vil i så fall det samme kravet gjelde for meg, en vanlig mann i gata? TV2 burde ta Stoltenberg på at AP aldri har vært et foregangsparti når det gjelder miljø, at det er AP som har stått i spissen for gasskraftverkutbyggingen i Norge og at det er AP (først og fremst) på vegne av oljelobbyen som trumfa igjennom gasskraftverk på Mongstad uten rensing fra dag 1. TV2 burde derimot ikke fokusere på tabloide vinklinger om at Stoltenberg fyrer med olje.

Stoltenbergs oljefyr slipper ut fem tonn co2 i året. Mongstad slipper ut 1 million tonn. Det er helt klart at hver og enkelt av oss på et personlig plan burde gjøre mer for et miljøvennlig samfunn, men medias oppgave burde være å fokusere på det store bildet.

Det er hvertfall min mening :)
25.apr.2007 @ 23:22 URL: http://dragni.no
Postet av: Erlend
Enda godt å se at ikke alle i TV2 foretar like bastante fortolkninger av Stoltenbergs uttalelser. På TV2-nyhetene konkluderte man raskt med at "Stoltenberg NEKTET å kvitte seg med oljefyringen" - enda det ikke er til å misforstå at han vil vurdere det, men at han ikke lover verken det ene eller det andre.
26.apr.2007 @ 10:58
Postet av: Steinar
Hva statsministeren gjør privat er uinteressant, det som er mer interessant er hva han gjør som statsminister - f.eks. la seg kjøre rundt i en flere tonn tung bil med stor bensinmotor.

Jeg blir selv provosert av at regjeringen legger opp til at vi skal kjøpe små, undermotoriserte biler til familiebruk mens en statsråd skal sitte alene i baksettet i en stor i en tysk luksubil. Den dagen jeg ser Jens i en hybridbil skal jeg og tenke på det!

Forøvrig beholder jeg min oljefyr, den har 20 år igjen og leve, og om jeg og alle andre med samme utstyr slår den over på EL-drift vil Norges kraftunderskudd øke betraktelig...
26.apr.2007 @ 11:51
Postet av: Roar - Drammen
Enig med dere i at mediene (og vi) bør fokusere på hva Stoltenberg gjør som statsminister. Da snakker jeg om de store ting som utgjør noe, type Mongstad osv, men når han samtidig går ut å oppfordrer hver enkelt av oss til å kjøre små undermotoriserte biler, bruke pellets osv, bør han også som en enkeltperson også gå i front med disse tingene. Eller så blir det vanskelig å ta han på alvor.

For å sette et bilde på dette, blir dette litt som en Skoda bilselger jeg snakket med for mange år siden (før Skoda ble med i VW konsernet). Alle bilselgere kjører sitt merke til daglig selvfølgelig, men denne karen kjørte ikke Skoda til daglig, han kjørte Ford. Han ville ikke kjøre Skodaen som han solgte og det sier jo en god del. Troverdigheten på budskapet blir derfor tynt.

Men kanskje Stoltenberg kjøper av av disse populære kvotene i utlandet, så kan han fyre så mye han vil med oljefyren sin...:-)).
27.apr.2007 @ 10:22
Postet av: Harald Holsund
Oljefyring er et godt miljøalternativ.
Dersom Stoltenberg gjorde som mange andre har gjort, kasta ut oljefyren og fyrt med strøm, så ville konsekvesen fort blitt at de totale CO2 utslippene ble tredobla. Dersom resultatet var at vi måtte importere mer kullkraft fra Danmark ville det i alle fall bli konsekvesen. Selv om Stoltenberg hadde investert 200 tusen i et varmepumpeanlegg med en effektfaktor på tre ville sluttresultatet komme ut i null med hensyn til CO2 utslipp. Alt forutsatt at den ekstra strømmen som varmepumpa trenger er importert kullkraft fra Danmark. Så Stoltenberg gjør et fornuftig valg ved å beholde oljefyren til den en dag er moden for utskiftning.
27.apr.2007 @ 10:29

Skriv en ny kommentar:

Husk meg?

Trackback

Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5422312
Mitt profilbilde

Kjetil Løset

Fra: Oslo

Født: 1972

Kjetil Løset, født 1. januar 1972, har siden 1998 vært politisk reporter i TV 2. Han følger arbeidet i Storting og regjering tett. Han har ansvar for meningsmålinger på TV 2 i samarbeid med TNS Gallup. Løset er sentral i planlegging av valg på TV 2. Han følger i tillegg mange samferdselssaker. Løset er utdannet journalist fra Høgskulen i Volda, og har tidligere jobbet som journalist i radio i fem år.

Mer...

august 2007
ma ti on to fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
             


hits