Lejonborg gir opp

Lars Lejonborg gir seg som leder for det svenske Folkpartiet. I 10 år har Lejonkungen som han tidvis har blitt omtalt av partifellene ledet det liberale partiet i nabolandet.

image38
Lars Lejonborg. Foto: Folkpartiet

 
I følge Svenska Dagbladet i dag ønsket Lejonborg å fortsette, men han skal ha innsett at han ikke hadde tilstrekkelig støtte i eget parti.  Allerede i 2001 var det strid rundt Lejonborgs person.

Folkpartiet ble mest kjent i Norge etter spionskandalen som ble avslørt like før høstens valg i nabolandet. Etter skandalen nedsatte partiet en egen etikkommisjon Den skrev en rapport som ble et sviende oppgjør med kulturen i det partiet Lejonborg har ledet.

I følge flere svenske lederskribenter og kommentatorer har Lejonborg klamret seg til makten, og han sier selv i et avisintervju i dag at han trodde han ville få ny tillit og kunne fortsette som partileder.

De heteste kandidatene til å etterfølge Lejonborg er Jan Björklund som er skoleminister i den borgerlige allianseregjeringen. Men også EU-minister Cecilia Malmströms navn trekkes frem. Det gjør også Johan Pehrson som er tidligere justispolitisk talsmann for Folkpartiet.

Statsminister Fredrik Reinfeldt sier til TT at han håper Lejonborg blir sittende i regjeringen. Men når han går av som partielder til høsten, er to epoker slutt i svensk politikk, også Sosialdemokratenes Göran Persson gikk nylig av og ble erstattet av Mona Sahlin.

Kommentarer:

Postet av: Elizabeth
Tror nok Jan Björklund blir arvtageren til Leijonkungen... Skulle gjerne sett Cecilia Malmström som ny partileder, men hun sier selv at hun ikke vil...
Tror nok at Lasse fortsetter i regjeringen ett år til, før det blir omrokeringer og han blir bytta ut...
25.apr.2007 @ 13:04

Skriv en ny kommentar:

Husk meg?

Trackback

Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5421336
Mitt profilbilde

Kjetil Løset

Fra: Oslo

Født: 1972

Kjetil Løset, født 1. januar 1972, har siden 1998 vært politisk reporter i TV 2. Han følger arbeidet i Storting og regjering tett. Han har ansvar for meningsmålinger på TV 2 i samarbeid med TNS Gallup. Løset er sentral i planlegging av valg på TV 2. Han følger i tillegg mange samferdselssaker. Løset er utdannet journalist fra Høgskulen i Volda, og har tidligere jobbet som journalist i radio i fem år.

Mer...

august 2007
ma ti on to fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
             


hits