Tro, håp og drøm

Dagfinn H?ybr?ten

                                                                                
Han tror på sju, håper på åtte og drømmer om ti. Det er snakk om prosent når valgkampen nå for alvor starter også for KrF-leder Dagfinn Høybråten.


Fredag åpner Høybråten sitt partis landsmøte i hjembyen til tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik, Molde. Han maner sine lokalpolitikere til lokalvalgkamp, med lokale profiler, i en lokal virkelighet.

Høybråten er den partilederen som trolig kan skryte av høyest kvinneandel. 47 % på kommunevalglistene, i de 331 kommunene partiet stiller til valg. Han skryter også av at partiet har flere unge listetopper, noen av dem bloggere, som Fillip Rygg i Bergen  og Tor Andre Ljosland i Notodden.

Men selv med ungt på toppen noen steder, er det er eldre som er viktigst for KrF i valgkampen. Ikke siden Folkemøtet på TV 2 foran valget i 2005 har Høybråten hørt Jens Stoltenberg skryte av at det skal skinne av eldreomsorgen, det er et løfte Høybråten gjerne høre igjen.
 
KrF har vist en stigende formkurve siden nyttår. Med 7,7 prosent på det siste kommunevalgbarometeret TNS Gallup laget i samarbeid med TV 2 og Kommunal Rapport i ryggen er Høybråten optimist. KrF fikk tross alt bare
6,4 prosent ved kommunevalget i 2003. 

Knut Arild Hareide
 
Nestleder Knut Arild Hareide takker for seg i helgen. KrF skal velge etterfølgeren. Kampen står mellom Odd Anders With fra Trondheim som har vært nestleder tidligere, Ellen Solheim fra Rogaland og ungdomspartiets leder Inger Lise Hansen. Høybråten hevder han vil være fornøyd uansett hvem av dem det blir.

Noe for en hver smak frister KrF på esker med fruktdrops kjøpt inn til valgkampen. Jeg åpnet en av dem i går, der var det flest røde og grønne drops, mens partiets informasjonssjef var raskt på pletten og la til at det er jo noen gule der også. Men med en innholdsfortegnelse som viser sukker og masse E-stoffer bør man kanskje ikke spise for mange av KrFs nylagde fruktdrops før valget. 

Kommentarer:

Postet av: Roar - Drammen
KrF er litt for "skinnhellig" til å kunne bli noe særlig større enn de er idag. Eneste måten de kan få makt er å være på parti med de som har mulighet til å komme til makten og det tror jeg er borgelig i neste runde.
24.apr.2007 @ 23:08
Postet av: Peter Walseth
Jeg tror og håper at vi kan klare å utvikle partiet videre. Jeg oppfatter ikke at vi er skinnhellige, men jeg tror mange velgere oppfatter det, og det er alvorlig. Da tror jeg valget av Inger Lise Hansen kan være et særdeles godt valg. Hun er en ung engasjert og fordomsfri kvinne som kommer til å supplere Dagfinn Høybråten på en god måte.
26.apr.2007 @ 12:20 URL: http://peterwalseth.blogspot.com

Skriv en ny kommentar:

Husk meg?

Trackback

Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5421326
Mitt profilbilde

Kjetil Løset

Fra: Oslo

Født: 1972

Kjetil Løset, født 1. januar 1972, har siden 1998 vært politisk reporter i TV 2. Han følger arbeidet i Storting og regjering tett. Han har ansvar for meningsmålinger på TV 2 i samarbeid med TNS Gallup. Løset er sentral i planlegging av valg på TV 2. Han følger i tillegg mange samferdselssaker. Løset er utdannet journalist fra Høgskulen i Volda, og har tidligere jobbet som journalist i radio i fem år.

Mer...

august 2007
ma ti on to fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
             


hits