Stoltenbergs trosbekjennelse

Jens StoltenbergHan er ikke medlem av statskirken. Men i talen til Arbeiderpartiets landsmøte hadde Jens Stoltenberg lagt inn sin egen trosbekjennelse.

Bare den halvdelen av talen som handlet om klima har fått oppmersomhet. Her sa Stoltenberg det samme som han ble irritert over å høre fra sin egen miljøvernminister Helen Bjørnøy for noen uker siden, og det samme som Senterpartiet gikk inn for på sitt landsmøte før påske.

I første halvdel av talen kom trosbekjennelsen, rett nok stykkevis og delt, men her kommer den Stoltenbergske trosbekjennelse slik den ble oppfattet av undertegnede i landsmøtesalen.
 
Vi tror på et samfunn der alle er med.

Vi tror på fellesskapet, de store og små, enten det er i fagforeninger, borettslag eller kommunal eldreomsorg.

Vi tror på det nasjonale fellesskapet, som for eksempel en sterk folketrygd og et offentlig helsevesen.

Vi tror på de store internasjonale fellesskapene som FN, den internasjonale krigsforbryterdomstolen eller EUs klimapolitikk.

Vi tror på fellesskapet i arbeidet for å redde vårt felles miljø.

Vi tror på et samfunn der alle skal med.


Slik lyder altså Jens Stoltenbergs trosbekjennelse i april 2007.

Selv om nøyaktig halve talen handlet om klima, fikk vi også vite at statsministeren er mer glad i kald øl enn i varm øl og at han frykter at torsken vil ta på seg spasersko, når den vil vandre fra Lofoten til Barentshavet for å gyte. 

I morgen fortsetter landsmøtet her i Folkets hus på Youngstorvet.

Kommentarer:

Postet av: Peter Walseth
Det som er trist er at jens har latt seg styre av kommunistene i og utenfor Folkets Hus. Det er ikke snakk om valgfrihet om enkeltmenneskers ansvar eller om enkeltmenneskets frihet.

Dessuten er det utrolig at de er så gode til å sette mål, når de overhodet ikke er villige til å ta grep for å følge opp målene.
19.apr.2007 @ 23:16 URL: http://peterwalseth.blogspot.com
Postet av: Bjørn Tronstad
Regner med at Løset, som den kritiske journalist han sikkert er eller prøver å gi utrykk for, er klar over at samtlige partier bruker floskler og store ord på landsmøter, og især åpningstaler.
Jeg går ut fra at Løset har bivånet andre partiers landsmøter, og erfart hvilke floskler og store ord som blir sagt..
Jeg snakker om partier som i sine taler på landsmøtet, får APs selvskryt til å ligne kjedelige fotnoter.
Man kan jo av den grunn spørre seg om Løset har vært på politiske landsmøter før, når man ser hans kommentar i april 2007?
20.apr.2007 @ 10:21
Postet av: Kjetil
Dersom Bjørn leser mer i bloggen vil han se innlegg fra alle landsmøtene i Stortingspartiene som så langt er avholdt. Og jeg kan love mer fra de som kommer. Og om han fortsatt lurer, kan jeg bekrefte at jeg har vært på en lang rekke landsmøter i mange partier. Jeg håper at både du, Bjørn og andre politisk interesserte vil fortsette å lese bloggen.
20.apr.2007 @ 13:03 URL: http://kjetilloset.nettblogg.no
Postet av: Roar
Synes at Stoltenberg har blitt en skygge av seg selv etterhvert, tafatt og styrt fra LO. Dømt til å tape valget i 2009.
20.apr.2007 @ 15:19

Skriv en ny kommentar:

Husk meg?

Trackback

Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5417402
Mitt profilbilde

Kjetil Løset

Fra: Oslo

Født: 1972

Kjetil Løset, født 1. januar 1972, har siden 1998 vært politisk reporter i TV 2. Han følger arbeidet i Storting og regjering tett. Han har ansvar for meningsmålinger på TV 2 i samarbeid med TNS Gallup. Løset er sentral i planlegging av valg på TV 2. Han følger i tillegg mange samferdselssaker. Løset er utdannet journalist fra Høgskulen i Volda, og har tidligere jobbet som journalist i radio i fem år.

Mer...

august 2007
ma ti on to fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
             


hits