Alle skal med

Slik lyder Stoltenbergs ord. Dette er tittelen på talen til Arbeiderpartileder og statsminister Jens Stoltenberg når han senere i dag åpner Arbeiderpartiets landsmøte i Folkets Hus.

Alla skal med


De svenske sosialdemokratene brukte det samme slagordet i fjor høst. En av deres valgplakater ser du på bildet. Alla ska med, var budskapet fra partikontoret på Sveavägen i Stockholm. Jeg var i både i Malmö, Stockholm og en noen andre svenske kommuner for å ta pulsen på valgkampen, og slagordet lyste mot meg fra alle plakatene som sosialdemokratene hadde klistret opp.

Slagordet gikk tydeligvis ikke hjem hos folket. For det svenske valget endte med at sosialdemokratene måtte pakke sammen og forlate regjeringskontorene Rosenbad. De ble erstattet av en borgerlig samlingsregjering.

Det var tydeligvis ikke plass til alle i Sverige, i alle fall var det ikke alle som ville ha Göran Persson og de andre sosialdemokratene i regjeringskontorene. De gjorde sitt dårligste valg siden 1920-tallet.

Nå er ikke slagordet rykende ferskt fra tenketanken på Youngstorget. TV 2 kunne allerede i januar avsløre at Ap kopierte taperslagordet til sitt svenske søsterparti, etter at de glemte igjen et stateginotat for valgkampen på et hotell, hvor Frp hadde seminar få dager senere.

Spørsmålet er om Jens Stoltenberg og hans arbeiderparti klarer seg bedre her hjemme med det samme slagordet. Hva tror du?  Har Arbeiderpartiet kopiert en svensk fiasko, eller er alle skal med et bra slagord? Hva mener du Arbeiderpartiet bør si og gjøre i vakgkampen?

Kommentarer:

Postet av: Cracked actor
Spørsmålet er jo hva alle skal være med på. I avisen i dag går Martin Kolberg ut og sier at det har vært vurdert om det kanskje burde lyde "Alle skal være med" - ettersom det kan hende er litt mer forståelig, men Kolberg konstaterte at "Alle skal med" er presist nok. Og da spør jeg meg, dersom det er er presist nok så kunne man kanskje bare latt hele slagordbiten ligge. Strengt tatt tjener Ap mye mer på å fortsette feilinformasjonslinjen om "fellesskap i stedet for mer til de som har mest fra før" enn å blåse liv i et ganske dødfødt slagord.
I 2001 var slagordet "Hvis velferd er viktigst." Det var ikke spesielt vellykket, selv om valgtapet den gang nok kom av andre årsaker enn et lusent slagord. Men dersom man skal ha et slagord bør det også markere noe troverdig og med substans. Og ettersom Ap den gang var så latterlig dårlige til å gjøre nettopp det, ble slagordet nesten oppfattet dithen at Ap mener de andre partiene *ikke* bryr seg om velferd! Dette er muligens et utslag av Aps tvangsmessige og feilaktige "hevd" på positive begreper som velferd, sosialt ansvarlig, solidaritet etc., og det ble uansett - og heldigvis - oppfattet som innholdsløst preik.
Kolberg, Stoltenberg og LO bør nok ikke hvile helt på "et godt slagord" enda. Det er kanskje på tide å si noe om *hvor alle skal med*? Og *på hvilken måte'? Og, *i hvilket tempo?* For sannheten er jo at dette likegjerne kan være at alle blir værende der de er.
Se forresten: http://www.crackedactor.org/?p=15
19.apr.2007 @ 10:05 URL: http://www.crackedactor.org
Postet av: steffen
Anekdotealert:

Strateginotat anekdoten er som snytt ut fra en episode i siste sesong av The West Wing. Matthew Santos campaign teamet glemmer igjen stresskofferten til Santos i samme konferanserom som teamet til Arnold Vinnick skal bruke etterpå. Vinnick valgte riktignok å levere den tilbake uten å slå politisk mynt på situasjonen. Men dette var altså bare TV.
05.mai.2007 @ 21:31

Skriv en ny kommentar:

Husk meg?

Trackback

Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5416808
Mitt profilbilde

Kjetil Løset

Fra: Oslo

Født: 1972

Kjetil Løset, født 1. januar 1972, har siden 1998 vært politisk reporter i TV 2. Han følger arbeidet i Storting og regjering tett. Han har ansvar for meningsmålinger på TV 2 i samarbeid med TNS Gallup. Løset er sentral i planlegging av valg på TV 2. Han følger i tillegg mange samferdselssaker. Løset er utdannet journalist fra Høgskulen i Volda, og har tidligere jobbet som journalist i radio i fem år.

Mer...

august 2007
ma ti on to fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
             


hits