Stjerner i sikte

Jan Tore Sanner
Foto: Nettavisen

Høyres Jan Tore Sanner har stjerner i sikte. Han vil ikke bare ha en ny EU-debatt, som ender med norsk medlemskap, nå vil nestlederen i Høyre også innføre euro i Norge.

Etter en helg på Venstres landsmøte hvor det var mye snakk om et nei-parti som kanskje snur til ja om to år, våknet jeg i dag tidlig av klokkeradioen og Nyhetspuls på Kanal24. Det var her Sanner snakket om sin nye EU-drøm, med en innlevelse som tydet på at han hadde stjerner i øynene.

Bakgrunnen for Sanners nye EU-iver er i følge Nyhetspuls på Kanal 24 at Econ-analyse har utarbeidet en rapport for Høyre som viser at Norge har blitt mer lik EU økonomisk og derfor vil tjene på å få samme valuta som EU.

Etter at Norge har ligget i EU-dvale i 13 år, mener Høyres nestleder at argumentene som ble brukt mot et medlemskap i 1994 ikke lenger er like reelle.

Eventyrpolitikk fra Høyres side, mener nei-general Heming Olaussen, som synes Høyre er desperate.  Både Sverige og Storbritannia har nemlig valgt å beholde krone og pund. Også Ungdom mot EU tar avstand fra Sanners utspill.

I følge en måling TNS Gallup laget for TV 2 i januar har Sanner 27,7 prosent av folket i ryggen. Men et klart flertall sier nei til å innføre euro i Morge. Motstanden mot å innføre EU-valuta er dermed enda større enn motstaden mot norsk medlemskap i unionen.

Høyres egne velgere støtter heller ikke Sanner. Seks av ti Høyre velgere sier i målingen nei til euro i Norge. Det kan tyde på at Sanner drømmer mer om EU-stjerner enn de fleste Høyrefolkene. 

Hva mener du? Bør Norge innføre euro, og dermed slutte oss til unionen? Eller skal vi gjøre som Sverige og Storbritannia og si nei til felles myntenhet?  

Kommentarer:

Postet av: Øystein Løwer
Hva med å innføre Svenske Kroner?
Da blir det mye billigere, og så slipper vi å dra helt til Sverige for å handle billig røyk og øl...

Eller kanskje australske dollar? Sedlene er så lekre!!! (og laget av plast, veldig praktisk!

Imidlertid kan det bli pinlig å innføre vietnamesiske penger.
De betaler nemlig i dong...

16.apr.2007 @ 10:14 URL: http://oysteinlower.nettblogg.no
Postet av: FredrikF
Nei, dette er for dårlig. Er du i konsernet, så er du i konsernet:
"Etter en helg på Venstres landsmøte hvor det var mye snakk om et nei-parti som kanskje snur til ja om to år, våknet jeg i dag tidlig av klokkeradioen og Nyhetspuls på Kanal24"
Hvorfor sto det ikke:
"Etter en helg på Venstres landsmøte hvor det var mye snakk om et nei-parti som kanskje snur til ja om to år, våknet jeg i dag tidlig av Kanal 24s Bergestuen Direkte på klokkeradioen. Etter noen minutter dagsaktuell debatt ble sendingen avbrutt av Nyhetspuls på Kanal24. Nyhetsavdelingen hadde jobbet hardt mens jeg hadde sovet. 24-natten er ikke bare navnet på kanalens musikkprogram, det er også da nyhetsavdelingen jobber frem nyhetene vi våkner av om morgenen."
:-)
16.apr.2007 @ 10:29
Postet av: Kjetil
Vel, poenget mitt var jo euroutspillet til Sanner. Men det er
både gode nyheter og programmer på Kanal24, som er verdt å våkne til og følge i løpet av dagen.
16.apr.2007 @ 10:42
Postet av: ArneBjarne
Vel, vi er allerede økonomiske medlemmer av EU gjennom EØS, og jeg ser ikke hva som skulle være det store problemet med å bruke Euro. I områder som Kosovo og Montenegro er Euro offsiell valuta, selv om de ikke er med i EU. Jeg kommer ikke til å savne den norske krona i det hele tatt.
16.apr.2007 @ 11:54
Postet av: Terje
Econ Analyse har som tradisjon å skrive akkurat det oppdragsgiver ønsker. At Høyre får en "rapport" som sier Euro er bra for Norge kommer ikke som noen overraskelse.
Men, hvorfor vil det være så fint for Norge? Norge har da en økonomi som ofte går mot EUs, og dermed vil renten kunne gi gass når vi trenger å bremse, og bremse når vi trenger å gi gass. Videre har både Sverige og Storbritannia valgt å stå utenfor. Men, landene som går mot avgrunnen (Frankrike, Italia og co) har Euro. Samme har "u-landene" med en ekstrem vekst gjort. Norge har kanskje en Stortingssammensetning et u-land verdig, men har på svært få andre områder mye til felles med landene som opplever ekstrem økonomisk vekst etter kommunismens fall. At Frankrike er noe foregangsland på andre områder enn å smiske med diktatorer ser jeg heller ikke for meg.
Skal vi bytte valuta bør vel heller Dollar, Yen eller Sveitserfranc være aktuelle kandidater.
16.apr.2007 @ 12:58 URL: http://www.zzaph.com
Postet av: Jo Stein Moen, leder i Stavne/Sverresborg Ap
ØMU handler ikke om "felles myntenhet", det handler om å flytte store deler av den finanspolitiske verktøykassen fra Oslo til EUs sentralbank i "Euro Tower" i Frankfurt. Våre svenske naboer stemte nei til ØMU i folkeavstemningen i 2003, danske stemte nei i 2000 og britene sier et rungende nei til Euro. Halvparten av innbyggerne i de land som har innført ØMU (uten folkeavstemning, må vite) ønsker å gå ut av ØMU ifølge EUs egne målinger. Ingenting overrasker mindre enn at ECON og Høyre maser om å få Norge inn i EU. Det er selvsagt det dette handler om. Og som Løset fortjenstfullt viser til, er det et RUNGENDE nei i folket til å erstatte kronen med euro, også i Høyre. Merk dere det...
La oss få en tredje EU-kamp fortest mulig, så blir vi ferdig med ja-maset en gang for alle. I mellomtiden får Høyre og Econ lage så mange rapporter de bare vil.
17.apr.2007 @ 10:51 URL: http://nyttnei.no

Skriv en ny kommentar:

Husk meg?

Trackback

Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5413881
Mitt profilbilde

Kjetil Løset

Fra: Oslo

Født: 1972

Kjetil Løset, født 1. januar 1972, har siden 1998 vært politisk reporter i TV 2. Han følger arbeidet i Storting og regjering tett. Han har ansvar for meningsmålinger på TV 2 i samarbeid med TNS Gallup. Løset er sentral i planlegging av valg på TV 2. Han følger i tillegg mange samferdselssaker. Løset er utdannet journalist fra Høgskulen i Volda, og har tidligere jobbet som journalist i radio i fem år.

Mer...

august 2007
ma ti on to fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
             


hits