Frir til de unge


Lars-Henrik Michelsen 
Unge Venstre leder Lars-Henrik Michelsen.  Foto: Kjetil Løset


Venstres kjernevelger er mellom 30 og 44 år. Han er mann og har høy utdanning og høy inntekt. Det er de harde fakta, i følge en analyse av TNS Gallups målinger for TV 2 de siste 16 månedene. Nå vil Venstre nå nye grupper. 

Ikke bare snakket partileder Lars Sponheim i sin tale til landsmøtet fredag om at det er kvinnene som er fremtiden. På dette landsmøtet har landets eldste parti levert et skikkelig frieri til de unge.

I dag må du være atten år for å få lov til å stemme ved valg i Norge. Men Venstre har gått inn for at sekstenåringer skal få stemme, ikke bare ved lokalvalg, men også ved Stortingsvalg. Dermed vil de slippe de yngste til også når det gjelder å bestemme hvem som skal være med å styre landet.

Unge Venstre følte de vant en viktig seier lørdag ettermiddag da landsmøtet vedtok at ingen posisjoner skal gå i arv i Norge. Selv om Venstre tar forbehold om at kongehusets fremitd skal avgjøres i en folkeavstemning, er det liten tvil om at Venstre i sitt nye prinsipprogram åpner for at Norge kan bli republikk. Unge Venstre-leder Lars-Henrik Michelsen håper å kunne gi prinsese Ingrid Alexandra stemmrett når kongehuset forsvinner.

Men hvem skal bli president i repulikken Norge?  Her kan du lese hva Unge Venstre-lederen mener.

Og når partiet i ettermiddag vedtok å gjøre fildeling av film og musikk lovlig, dersom det ikke er i strid med åndsverksloven, er det ennå en klar seier for de unge liberalerne. Vedtaket betyr at Venstre mener det må bli slutt på straffeforfølging av 14-åringer som laster ned musikk og film .

Med helgens frieri til ungdommen har Venstre lagt grunnlaget  for at også andre enn partiets kjernevelegere, den høyt utdannede, høytlønnede mannen mellom 30 og 44 år skal stemme på partiet. Spørsmålet er om flere gjør det.

Hva tror du om Venstres fremtid? Tror du at de kommer til å få flere velgere? Hva synes du er bra og hva synes du er dårlig med Venstre? Og kommer du til å stemme på partiet ved høstens valg? Har du tips om Venstre eller politiske saker, skriv et innlegg her eller tips meg på kjetil.loset@tv2.no

Kommentarer:

Postet av: JOMO
Det som er bra med venstre er dens toleranse med en partileder som mest ønsker å være en kommentator.

Thommesens toleranse i innvandringspolitikken er veldig god
15.apr.2007 @ 03:54
Postet av: Live
Stemmerett til 16-åringer er superbra! Det viser jo bare enda en gang at Venstre er et knallbra parti... Og Unge Venstre virker til å være en organisasjon med masse pågangsmot og viljestyrke. Og medlemmene virker jo til å være en unik samling av folk...
15.apr.2007 @ 18:32
Postet av: Peter Walseth
Venstre har muligheten til å nå nye velgergrupper. Det kan lettere gjøres i oppgangstider, fordi man ikke møter det samme kravet om trofasthet mot kjernegruppene som i nedgangstider.

Men samtidig har de foreslått mye dårlig politikk. Avskaffing av monarkiet er en av disse. Det er også helt håpløst og skremmende at et sosialliberalt parti vedtar statsfinansiert dop - heroin.

De gir opp rusmisbrukerne, gir opp å gi dem rusfrihet, og vil heller renovere Oslos gater. Skuffende, og totalt respektløst overfor tanken om personlig annsvar og muligheten til å endre sin egen sjebne.
15.apr.2007 @ 23:12 URL: http://peterwalseth.blogspot.com
Postet av: Jonas Eilertsen
Norges beste politiker, Lars Sponheim, bør bli president fra og med 2009 for en borgerlig regjering.

Lars gruser Erna og Dagfinn anytime!!! Sponheim er mye tøffere enn Erna.
Postet av: morten
at et parti er visjonært nok til å se fremtiden som noe bra, og ikke som en trussel til det allerede eksisterende, er et positivt tegn. Vi trenger fler av dem i dagens politikk. Det er ikke noe galt med prinsippielle holdninger så lenge man er prinsippfast.
18.apr.2007 @ 13:12
Postet av: Erlend Sand
Kjempekult landsmøte og veldig gøy at Lars brukte talen sin til å sette fokus på internasjonale spørsmål og rusomsorg. Pluss at det nye prinsipprogramet dyrker frem noen prinsipper, ikke bare tomt prat ifølge DN :-)
18.apr.2007 @ 15:59 URL: http://erlendliberal.blogg.no
Postet av: Simen
Venstre er uten tvil et parti som tar friheten og ansvarbevissthet på alvor, noe de viser ved å gi 16-åringer stemmerett. Et godt parti jeg håper blir hørt mer i fremtiden.
19.apr.2007 @ 11:07 URL: http://simeneide.blogspot.com

Skriv en ny kommentar:

Husk meg?

Trackback

Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5412612
Mitt profilbilde

Kjetil Løset

Fra: Oslo

Født: 1972

Kjetil Løset, født 1. januar 1972, har siden 1998 vært politisk reporter i TV 2. Han følger arbeidet i Storting og regjering tett. Han har ansvar for meningsmålinger på TV 2 i samarbeid med TNS Gallup. Løset er sentral i planlegging av valg på TV 2. Han følger i tillegg mange samferdselssaker. Løset er utdannet journalist fra Høgskulen i Volda, og har tidligere jobbet som journalist i radio i fem år.

Mer...

august 2007
ma ti on to fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
             


hits