Overalt for alle

Lars Sponheim
                                                                                    Foto: Nettavisen

Overalt for alle, sa Lars Sponheim. Han tar ikke bare mål av seg til å lede Venstre til partiets beste kommunevalg siden 1971 (det var før partisplittelsen på Røros, da Venstre fikk 8,5 prosents oppslutning). Sponheim vil også ha mellom 20 og 30 Venstreordførere etter valget, og bli det største sentrumspartiet i alle de store byene, ja kanskje større enn Senterpartiet og KrF på landsplan. Og Lars Sponheim sikter lenger enn høstens valg, han skal tilbake til regjeringskontorene etter valget i 2009. Det slo han uttrykkelig fast i sin landsmøtetale.

Overalt for alle, vil Lars Sponheim være. I sin tale innrømmet han at det er en sak som har gitt ham dårlig samvittighet i alle årene i rikspolitikken, de ordentlig slitne rusmisbrukerne han møter hver dag på vei til kontoret på Stortinget. Derfor tok Venstrelederen til orde for et tverrpolitisk løft for å bedre livskvaliteten for dem som ikke har vært med på den eventyrlige velstandstviklingen de 14 årene Sponheim har vært rikspolitiker.

Alle skal med, kommer det til å hete neste helg. Da er det Arbeiderpartiet som har landsmøte. Jens Stoltenbergs slagord er ikke så veldig ulikt slagordet til Lars Sponheim, men der stopper mange av likhetene mellom de to partilederne. For Sponheims sosialliberale samfunn ligger et godt stykke unna det samfunnet Jens Stoltenberg leder Norge i retning av, i følge regjeringserklæringen til de rødgrønne partiene.

Jens Stoltenbergs sammenligning av gasskraftrensing på Mongstad med månelandingen, mener Lars Sponheim minner mer om en buklanding. Han mener regjeringens hvilkeskjær i forskningsinnsatsen fort kan bli et feilskjær, og at den største satstingen fra regjeringen i næringspolitikken har vært å satse i dørfabrikkbransjen, gjennom å støtte etableringen av en ny fabrikk i Årdal. 

Venstrelederen vil virkelig være overalt for ale, selv om det kan bety at han forskrever seg. Han er litt for og litt mot EU. For to år siden var han nei-mann, om to år vil Sponheim kanskje anbefale Venstre å si ja til EU. Sponheim vil også redde verden. Og han vil ikke vente til Jens Stoltenberg har regnet ut at det er lønnsomt.

Sponheims prosjekt Overalt for alle er et ønske om å gjøre Venstre til et større og bredere parti. Det er dristig. Lykkes han vil han skrive seg inn i partiets historie. Mislykkes han vil han gjøre det samme, med motsatt fortegn.

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Husk meg?

Trackback

Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5412340
Mitt profilbilde

Kjetil Løset

Fra: Oslo

Født: 1972

Kjetil Løset, født 1. januar 1972, har siden 1998 vært politisk reporter i TV 2. Han følger arbeidet i Storting og regjering tett. Han har ansvar for meningsmålinger på TV 2 i samarbeid med TNS Gallup. Løset er sentral i planlegging av valg på TV 2. Han følger i tillegg mange samferdselssaker. Løset er utdannet journalist fra Høgskulen i Volda, og har tidligere jobbet som journalist i radio i fem år.

Mer...

august 2007
ma ti on to fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
             


hits