Hjem til fest

I dag kolliderte jeg nesten med en minister med koffert på slep, på vei for å kaste glans over sambygdinger. Det er hun som har ansvar for transporten her i landet. Liv Signe Navarsete kom med et forsinket fly til Flesland, mens jeg skulle være med det samme flyet hjem til Oslo, etter et par dager med solskinn i vestlandets hovedstad.

Hva skulle så samferdselsministeren i Bergen en torsdagskveld, spurte jeg og fikk svar. Flyet til Sogndal var fullt, så statsråden måtte pent dra til Bergen for å komme seg hjem til Sogn. Ikke slik å forstå at hun skulle ha ferie ennå, neida, hun skule hjem for å være snorklipper for en lvei i hjemfylket den siste virkedagen før påske.

Hva med å sørge for flere fly slik at både du og andre folk kan reise når de vil, spurte jeg.  - Det er ikke så enkelt skal du vite. Klar tale fra en statsråd var det i alle fall. Alt er ikke så enkelt selv ikke for en av dem som styrer landet.

image13

Foto: Bjørn Sigurdsønn/SMK

Vegen i Sogn og Fjordane som fredag får statsråd Navarsete som snorklipper står ikke på statsrådens offisielle kalender, men det er en vegstrekning hun kjenner svært godt, Stedjebergtunnelen mellom Sogndal og Leikanger, som i morgen får storfint besøk når den åpner.

Mens statsråden hastet videre for å rekke å kaste glans over en veg i hjemfylket, fortsatte jeg inn på det forsinkede flyet til Oslo hvor jeg bladde opp en av de mange regionavisene som slike flyturer egner seg godt til å lese.

Sunnmørsposten hadde vegnyheten samferdselsministeren ikke hadde likt å snakke om. Nemlig at en rekke vegprosjekter i det fylket kan bli utsatt fordi veger i Trøndelag har blitt langt dyrere enn antatt. Nok en gang budsjettsprekk som gjør at fremdriftsplanene i Nasjonal Transportplan står i fare.
 
Og det er denne Transportplanen,  et dokument få vet hva er, Navarsete og Stoltenberg stolt hevder at de oppfyller. Jeg har lest den. Og regjeringen innfrir ikke sine egne løfter på transportsektoren i 2007. Det er bare å bla opp, tallene står svart på hvitt i Nasjonal Transportplan.

Når man sitter på fly, tog, buss, bane, trikk, båt eller ferge som alle er transportmidler, og dermed samferdselsministerens ansvar har man god tid til å lese lokal- og regionaviser. Der finner du en rekke historier om veier som er i dårlig stand, veier som slett ikke er dimmensjonert for den trafikken som er der, veier som burde vært bygd, flytilbud som ikke er tilfredsstillende, dårlig kapasitet på kollektivnettet og ferger som ikke går når de skal, ja alt dette er gjengangere i mediene landet rundt.

Alt dette slipper Navarsete å snakke om når hun fredag er med på vegfest på riksveg 35. Og ja, det er en sårt tiltrengt rassikring av en svært farlig veistrekning som sogningene kan feire. For en gangs skyld er det også en veistrekning som står ferdig før tiden og har kostet 20 millioner mindre enn planlagt.  

    

Kommentarer:

Postet av: Ole
Jada, du kræsjet nesten med en kjendis. Lucky you
30.mar.2007 @ 10:25
Postet av: Steinar Berg
Er du journalist? Gud bedre for et elendig språk i bloggen din.
30.mar.2007 @ 11:41
Postet av: Navn:
Haha! Skal de åpne stedjebergtunellen nå snart.. Fryktelig dumt at alle allikevel må ta ferge rundt i 1,5 timer for å komme forbi en annen skrent hvor det har gått ras når de skal til Leikanger fra Sogndal da :P Og ikke får de kjørt gjennom det nye tunellen heller
30.mar.2007 @ 18:21
Postet av: tutta
Hvis du først skal nevna vegane i sogn og fjordane so lær deg no for guds skuld vegnummera og..... rv 55
ikkje 45, meg bekjent so befinn den vegen seg i Buskerud...
01.apr.2007 @ 19:55
Postet av: Kjetil
Beklager at fingrene mine traff 4-tallet og ikke 5-tallet på tastaturet. Rett skal være rett. Det er selvsagt rv 55 som går fra Sogndal forbi Fatlaberget til Leikanger. Jeg har kjørt forbi Slinde selv.

Riksvei 45 går fra Ålgård i Gjesdal kommune til Svartevatn i Sirdal, fortsetter som smal fylkesvei over fjellet, og heter rv45 igjen fra Rotmo i Valle til Tokke i Telemark.

Tips meg gjerne om gode historier fra veiene i Norge, på epost kjetil.loset (at) tv2.no
02.apr.2007 @ 10:13

Skriv en ny kommentar:

Husk meg?

Trackback

Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5121558
Mitt profilbilde

Kjetil Løset

Fra: Oslo

Født: 1972

Kjetil Løset, født 1. januar 1972, har siden 1998 vært politisk reporter i TV 2. Han følger arbeidet i Storting og regjering tett. Han har ansvar for meningsmålinger på TV 2 i samarbeid med TNS Gallup. Løset er sentral i planlegging av valg på TV 2. Han følger i tillegg mange samferdselssaker. Løset er utdannet journalist fra Høgskulen i Volda, og har tidligere jobbet som journalist i radio i fem år.

Mer...

august 2007
ma ti on to fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
             


hits