Om å ha det i kjeften

En norsk statsråd har vært stor i kjeften, omtrent samtidig som en tidligere svensk statsminister har tømt det han måtte ha samlet opp av eder og galle gjennom 10 år ut over tv-skjermen.

I den siste epiosden av SVT-serien Ordförande Persson, hvor opptakene er gjort gjennom 10 år har den tidligere statsministeren Göran Persson hatt lite pent å si om noen andre enn seg selv.  I opptak gjort rett før valget betegnet han hovedmotstanderen Fredrik Reinfeldt for den kanskje svakeste borgerlige politikeren. - En veldig tynn politiker uten særlig mye erfaring og uten å ha behøvd å ta ansvar i noen sammenheng, mener Persson.

I opptakene som er gjort inne i Sagerska huset (statsministerboligen på Rosenbad) omtalte Persson Reinfeldt som såpa. - Han er som en såpe, så glatt at det ikke går an å få grep på ham.

Tidligere i senerien har vi fått vite at tidligere Vänsterpartileder Gudrun Schyman har et selvbilde som ikke er riktig bra.  Centerlederen Maud Olofsson skal ha blitt spurt av Persson om hun har problemer med vekten, mens den svenske utenriksministeren Carl Bildt er så jævla dårlig, alt i følge Persson.

Også etterfølgeren som leder i Socaildemokraterna Mona Sahlin har fått gjennomgå. - Hennes styrka är inte tänkandet, har vi fått vite at Persson mener. 

En måned før valget i fjor høst følte Persson seg sikker på seier. Kanskje var det nettopp det som felte ham, i alle fall mener svenske kommentatorer det. 

Her hjemme snakker en norsk statsråd også ut, ikke foran tv-kamera, men på SV-landsmøtet gikk det hett for seg da Øystein Djupedal skal ha truet en yngre partifelle med at han var politisk død om han ikke gjorde som Djupedal ville i nestlederstriden. Og på en fest for et par år siden skal Djupedal ha kommet med homohets mot tidligere politisk rådgiver Kaj-Martin Georgsen.

Episodene med Djupedal har kommet paralellt med den omstridte tv-serien i nabolandet. Kanskje er det slike frittalende politikere vi ønsker? Kanskje foretrekker vi den mer avdempede politikertypen? 

Øystein Djupedal har det øverste ansvaret for norsk skole. En lærer har spurt meg hvordan man skal forklare elevene at statsråden for skolesaker kan slenge med leppa, mens elevene ikke får lov. Og hva med anti-mobbekampanjen? Læreren hadde mange gode spørsmål. Det var vanskeligere å forsøke å gi svar.

Kommentarer:

Postet av: Terje
Det er en dårlig skjult hemmelighet at Djupedal sliter med flaska. Å da bruke bloggen til å sparke en som allerede ligger nede er vel lavmål?
30.mar.2007 @ 11:03

Skriv en ny kommentar:

Husk meg?

Trackback

Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5062643
Mitt profilbilde

Kjetil Løset

Fra: Oslo

Født: 1972

Kjetil Løset, født 1. januar 1972, har siden 1998 vært politisk reporter i TV 2. Han følger arbeidet i Storting og regjering tett. Han har ansvar for meningsmålinger på TV 2 i samarbeid med TNS Gallup. Løset er sentral i planlegging av valg på TV 2. Han følger i tillegg mange samferdselssaker. Løset er utdannet journalist fra Høgskulen i Volda, og har tidligere jobbet som journalist i radio i fem år.

Mer...

august 2007
ma ti on to fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
             


hits