Opp av sandkassa

image20  - Vi skal ikke sprette sjampanjen ennå, for vi spretter ikke så mye sjampanje i SV. Ordene tilhører Øystein Djupedal og falt på telerstolen under SVs landsmøte i formiddag. Men Djupedal er så stolt at han nesten er sprekkferdig over sin innsats som barnehageminister. 

For det er barnehager det meste dreier seg om for SV-statsråden, som proklamerte at han er den store budsjettvinneren. Kanskje ikke rart med en partileder som har lagt hodet på blokka og skal ofre sitt politiske liv om velgergarantien ikke innfris, selv om SV har gitt seg selv betalingsutsettelse på å innfri løftene med to år.

I dag tar Djupedal steget opp av sandkassa. Kunnskapsministeren som han egentlig er, legger frem forslag til ny privatskolelov. eller friskolelov som de borgerlige partiene liker å kalle det. - I dag er en viktig dag, vi har stoppet privartiseringen av skolen sa Djupedal til applaus fra sine partikamerater på Gardermoen.

På høyresiden tordner de allerede mot forslaget, som de hevder raserer valgfrigheten til fremtidens generasjoner. Ikke akkurat overraskende. For dette er en sak hvor ideologier står knallhardt mot hverandre. Fellesskole eller valgfrihet. Likhesskolen eller forskjellsskolen. De to fløyene bruker hver sine ord for å beskrive forskjellene. Derfor snakker venstresiden om oprivatskoler og høyresiden om friskoler.

Men en stor del av talen til Djupedal under landsmøtet handlet om skole. Han tar altså steget opp av sandkassa og snakker om noe annet enn barnehager. Det gjenstår å se hvordan lovforslaget blir mottatt når det legges frem senere i dag. Men nå får vi i alle fall vite hva regjeringen mener, og hvordan den rødgrønne skolestrukturen skal se ut både i byer og på bygdene. Så får vi se hva folket mener om Djupedalskolen.
 
- Nå står de med små norske flagg og jubler når jeg kommer, det gjorde de ikke før sa Djupedal til latter fra partikameratene. 

Men det er langt fra rosenrødt i norsk skole. Derfor svingte Djupedal pisken over kommune-Norge. Han truet kommunene med noe som minnet om mer øremerking av midler. Det får nok regjeringskamerat Senterpartiet til å se rødt.  Der i gården er det lokale selvstyret nærmest hellig. 

Djupedal er også minister for høyere utdanning og forskning. En fersk undersøkelse fagforeningen UNIO har fått gjennomført gir Djupedal strykkatakter. Særlig dårlig er inntrykket SV-velgerne har av forskningsinnsatsen til regjeringen. Det bør bekymre SV like kraftig som at løftet om full barnehagedekning ikke ser ut til å bli innfridd. 

Tips meg gjerne på kjetil.loset (att) tv2.no
 

Kommentarer:

Postet av: Sofavelgern
SV svelger kameler i et imponerende tempo. Og når puklene stenger svelget, skylder de på kommunene.....
23.mar.2007 @ 11:14
Postet av: Platini
Øystein Djupedal=KATASTROFE!!! Få den mannen bort før han raserer alt som heter utdannelse og forskning!! Hører du? FÅ MANNEN BORT!!!!!
24.mar.2007 @ 10:33

Skriv en ny kommentar:

Husk meg?

Trackback

Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/4983948
Mitt profilbilde

Kjetil Løset

Fra: Oslo

Født: 1972

Kjetil Løset, født 1. januar 1972, har siden 1998 vært politisk reporter i TV 2. Han følger arbeidet i Storting og regjering tett. Han har ansvar for meningsmålinger på TV 2 i samarbeid med TNS Gallup. Løset er sentral i planlegging av valg på TV 2. Han følger i tillegg mange samferdselssaker. Løset er utdannet journalist fra Høgskulen i Volda, og har tidligere jobbet som journalist i radio i fem år.

Mer...

august 2007
ma ti on to fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
             


hits