Kuleramme


193795-8I rød drakt med svart bakgrunn talte landets finansminister og partileder Kristin Halvorsen til sitt landsmøte i dag.  Halvorsen har fått smaken på makt, og ønsker å ha det også i framtida. 

En klar pekefinger med tydelig advarsel ble rettet til de delene av partiet som er kritiske til regjeringsdeltagelsen.  

Med 8,8 prosent av velgerne i ryggen kan ikke SV få på fullt gjennomslag i regjeringen, sa SV-lederen. Kanskje er det derfor hun heller ikke innfrir sine egne garantier.Halvorsens favorittema er fortsatt barnehager. Hun brukte store deler av talen sin til å snakke å gjøre narr av Oslo som ikke klarer full barnehagedekning.  Det er bare en ting Halvorsen lar være å nevne, nemlig at befolkningsveksten. Ingen andre kommuner har så stort fødselsoverskudd som Oslo.   Kanskje kunne Halvorsen ha trengt en kuleramme for å holde orden på hvor menge ekstra barnehageplasser som trengs bare som følge av befolkningsøkningen som er større enn forventet i Norges største by. 

 En kuleramme kunne hun også ha brukt til å telle ned hvor mange dager det gjenstår før hun har garantert full barnehagedekning. Selv om hun i dag nektet for at hun skal gå av om hun ikke innfrir løftet. Kanskje på tide å minne Halvorsen om hva jeg har skrevet i et tidligere innlegg i bloggen. Hva var det hun faktisk sa i TV 2-programmet Utspørringen 15. august 2005. Det var da hun fikk spørsmålet om hun kunne garantere makspris og full barnehagedekning innen 2 år.

  - Ja, det kan jeg, sa Halvorsen.
- Makspris i barnehagen skal innføres fra 1/1-2006 og vi skal ha full barnehagedekning innen utgangen av 2007, og innen utgangen av 2008 skal vi ha en garanti i Norge som er sånn at man får barnehageplass innen tre måneder etter at man har søkt, sa Halvorsen.
- Hvor viktig er dette for dere?- For meg er det så viktig at dere er kvitt meg viss vi ikke får til dette, svarte Halvorsen.   

Kulerammer kan kjøpes i lekebutikker. De fungerer nesten like godt som en kalkulator om man kan bruke den. Kulerammen bvar i bruk var i bruk i det engelske finansdepartementet så sent som i 1826.  Kanskje kan den fortsatt komme godt med, for den kan brukes både til å beregne folketall og antall dager igjen av 2007. Men det er vel lite som taler for at SV-lederen kommer til å kjøpe kuleramme.

Kommentarer:

Postet av: ?
Er det ikke på tide at politikerne saksøkes når de ikke holder sine egne løfter? Det blir jo umulig dette. Ser man på forbrukerloven får man jo bot hvis man reklamerer med noe man ikke holder....
22.mar.2007 @ 18:17
Postet av: Hans Kr.
Dette er jo helt tydlig,m ente det er SV, Krf, SP eller V.
Makt er deilig, og når man først har fått smaken på den er det utrolig hva man klarer å svelge av kamelr for å beholde den.

Verst er det tross alt npr det rammer et parti som SV, men det viser jo bare at de ikke er anderledes enn andre politiske partier tross alt.

Kamelen glir ned, med litt harking og kremting. For lunsjen rundt Kongens bord er så veldig mye bedre.

Patetisk, etter men mening.
22.mar.2007 @ 23:24 URL: http://magnor.nettblogg.no

Skriv en ny kommentar:

Husk meg?

Trackback

Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/4970908
Mitt profilbilde

Kjetil Løset

Fra: Oslo

Født: 1972

Kjetil Løset, født 1. januar 1972, har siden 1998 vært politisk reporter i TV 2. Han følger arbeidet i Storting og regjering tett. Han har ansvar for meningsmålinger på TV 2 i samarbeid med TNS Gallup. Løset er sentral i planlegging av valg på TV 2. Han følger i tillegg mange samferdselssaker. Løset er utdannet journalist fra Høgskulen i Volda, og har tidligere jobbet som journalist i radio i fem år.

Mer...

august 2007
ma ti on to fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
             


hits