Cupfinale i SV

Det er tid for cupfinale.  Med rød trøye Ingrid Fiskaa. Med blå trøye Bård Vegar Solhjell. De to kjemper ikke om kongepokalen. De er jo fortsatt mot monarkiet og vil innføre republikk i Norge.  Fiskaa og Solhjell kjemper om den ledige nestlederpossisjonen i SV, som har landsmøte i helgen.
                                   
Det er ikke bare fra sidelinjen det ser ut som en cupfinale med kamp mellom to fløyer i et politisk parti. Det gjør også delegat fra Oslo SV, Ingunn Gjerstad som i Klassekampen i dag etterlyser mer bredde i partiledelsen. Hun står bak forslaget om Ivar Johansen som kompromisskanidat. Han har 20 års fartstid i Oslo bystyre.

Gjerstad mener de to cupfinalistene Fiskaa og Solhjell har blitt en del av det Reiulf Steen kaller den nye klassen. - De er halvstuderte røvere og politiske dyr, sier hun til Klassekampen i dag.  Fylkestingspolitiker Jan Magne Dahle fra Ørsta i Møre og Romsdal er også spilt inn som en mulig kompromisskandidat i nestlederstriden.

Partiet som samles til landsmøte på Gardermoen må konstatere at halvparten av velgerne har snudd ryggen til dem siden forrige kommunevalg.  Likevel trives partiet, i alle fall store deler av det med å sitte i regjering.  Men helgens kamp er et slag som kan bety mye for fremtiden til SV.

Den forbredende valgkomiteen inntilte på Ingrid Fiskaa.  Urokråka på venstrefløyen som har demonstrert mot regjeringens politikk vant den kampen med fem mot to stemmer, mot  Bård Vegard Solhjell.  Han er Kristin Halvorsens mann på statsministerens kontor. 

image3    (Foto: Nettavisen)

Men SV er ikke helt som andre partier. De har de ikke bare en, men to valgkomiteer. Den forbredende har avsluttet sitt arbeid, mens komiteen som skal arbeide under landsmøtet i følge Klassekampen i dag består av fire støttespillere for Solhjell, tre for Fiskaa og to usikre.

Det er altså knyttet stor spenning til valget av ny nestleder i SV.

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Husk meg?

Trackback

Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/4949181
Mitt profilbilde

Kjetil Løset

Fra: Oslo

Født: 1972

Kjetil Løset, født 1. januar 1972, har siden 1998 vært politisk reporter i TV 2. Han følger arbeidet i Storting og regjering tett. Han har ansvar for meningsmålinger på TV 2 i samarbeid med TNS Gallup. Løset er sentral i planlegging av valg på TV 2. Han følger i tillegg mange samferdselssaker. Løset er utdannet journalist fra Høgskulen i Volda, og har tidligere jobbet som journalist i radio i fem år.

Mer...

august 2007
ma ti on to fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
             


hits