Senterparty

De kan festkultur i Senterpartiet. Eller Centerparty som vi har hørt gjentatte ganger fra gjester fra søsterpartiet i Tanzania som har gjort sitt beste for å dra opp stemningen fra delegatene her på Lillehammer. Og i natt var det Senterparty på Lillehammer.

Det er svært ulike kulturer som kommer frem når partiene feirer seg selv med en festmiddag under landsmøtene. I Senterpartiet betyr best lokal underholdning og ikke minst kåring av årtes ordførere, en selvfølge for et parti som med rette er svært stolte av sine ordførere i bygde-Norge. 

Etter den offisielle festmiddagen starter den virkelige festen og feiringen i partiene. Og hos Seterpartiet klumpet de, delvis bunadkledde partimedlemmene seg sammen i små delegasjoner på rommene på landsmøtehotellet.  

Sogn og Fjordane-delegasjonen bød på fenalår og øl, i en annen etasje festet trønderne slik bare trøndere kan, og Senterungdommens sangstemmer ljomet gjennom korridorene med budskap om både grønn revolusjon og evig troskap til Senterbevegelsen. 

Det er et godt stykke fra Senterpartiets festkultur, til for eksempel landsmøtefestene til Kristelig Folkeparti, men også stor avstand til festkulturen i Arbeiderpartiet, Frp og Høyre.  Senterpartifester ligner mest på Venstrefester om man skal driste seg til en liten hobbyanalyse på festkulturen i partiene. 

Siste dråpe var nok ikke tømt fra flaskene da hanen gol i dag tidlig, men likevel var de fleste på plass da landsmøtet startet miljødebatt i dag klokka 8.30. For det er også politikk, mye politikk på et landsmøte som bærer preg av  være et politisk verksted, i et parti som med rette kan kalle seg Senterparty.

Kommentarer:

Postet av: Afa
litt skuffende over at sangkulturen i Oslo, Akershus og Finnmark ikke ble nevnt i innlegget;)
18.mar.2007 @ 10:40
Postet av: ivaqjb
Hi My Name Is ivarvx.
13.mai.2007 @ 12:58

Skriv en ny kommentar:

Husk meg?

Trackback

Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/4871028
Mitt profilbilde

Kjetil Løset

Fra: Oslo

Født: 1972

Kjetil Løset, født 1. januar 1972, har siden 1998 vært politisk reporter i TV 2. Han følger arbeidet i Storting og regjering tett. Han har ansvar for meningsmålinger på TV 2 i samarbeid med TNS Gallup. Løset er sentral i planlegging av valg på TV 2. Han følger i tillegg mange samferdselssaker. Løset er utdannet journalist fra Høgskulen i Volda, og har tidligere jobbet som journalist i radio i fem år.

Mer...

august 2007
ma ti on to fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
             


hits