Livet etter Valla

Spenningen var til å ta å føle på blant hele journalistkorpset i går. Nyhetskanalen sendte direkte fra Folkets Hus nesten hele dagen. Bildene av en smilende Valla som ble fraktet inn bakveien via garasjen i Folkets Hus kom på skjermen. Rapporten med de drepende karakteristikkene av LO-lederens behandling av Ingunn Yssen var lagt på bordet for de aller ypperste, altså sekretariatet i LO. De ville ikke hatt noe valg. De kunne ikke gjøre noe annet. Derfor valgte Valla å gå. Ikke fordi hun ville, men fordi hun måtte.

Jeg satt midt i hjertet i en av Norges største nyhetsredaksjoner. En trippende redaktør, en reportasjesjef som ikke klarte å sitte rolig på stolen sin, og en haug med pressefolk, et blitzregn - alt synlig på seks storskjermer i redaksjonen, direktesendt naturligvis - dagen var prefekt dramatisert på Nyhetskanalen. 

Da LOs pressesjef Jenny Ann Hammerø gikk på talerstolen og varslet om at Gerd Liv Valla skulle komme med en kunngjøring om 10 minutter, så vi det på Nyhetskanalen. Det vil si, jeg snakket samtidig med statsminister Jens Stoltenbergs pressesekretær Thorbjørn Giæver Eriksen på telefon, og sa til ham at nå skjer det noe... Han svarte: Oj, da må vi skru på nyhetskanalen. Vi snakkes sa han, og skrudde på Nyhetskanalen....

For noen måneder siden var det ikke så ofte du fikk direktesendt nyhetsdrama på norsk tv. Det nyhetshungrige publikum måtte nøye seg med radio og nett. Men Nyhetskanalen har endret mange vaner. For Vallas avgang ble kunngjort direkte, på samme måte som mye av dramaet rundt Valla har skjedd direkte på Nyhetskanalen. Selv konkurrenten i det hvite hus på Marienlyst har lagt om planene, antall ekstrasendinger derfra for å møte konkurransen har økt formidabelt, selv om de slet mer enn vanlig med nettet sitt denne gangen.

I Stortinget hadde selvsagt de andre politikerne fulgt med, og de ga sine kommentarer først direkte på Nyhetskanalen. Da statsministeren omsider var klart til å kommentere skjedde det også direkte på Nyhetskanalen, mens den statlige rikskringkastingen sendte nyheter på samisk.

Mediehverdagen er endret. Men hva mer? Hvordan blir livet etter Valla. Jo, i følge opposisjonen kommer Vallas fall til å løsne på båndene mellom Ap og LO. Enkelte mener at Stoltenberg har tatt over som sjef igjen for arbeiderbevegelsen. Det er ingen tvil om at Vallas harde utfall mot regjeringen i sykelønnssaken falt mange i Ap-ledelsen tungt for brystet. Men det var interne forhold i LO som felte Norges mektigste kvinne.

Nå står LO tilbake med en konstituert leder. Roar Flåthen har allerede forbredt lønnsoppgjøret som det blir han som skal lede på vegne av LOs medlemmer. Jens Stoltenberg mener allerede nå at Flåten som LO-leder bør velges inn i Aps sentralstyre, mens han varsler at han skal slutte å gå tur rundt Sognsvann med Gerd Liv Valla.  

Hva er egentlig forandret? En mektig kvinne er borte. Vi skriver Dag 1 etter Valla. Det blir spennende å se om LO behodler den innflytelsen de har hatt, eller om båndene mellom LO og Ap løsner noe, slik flere tillitsvalgte med SV-bakgrunn og opposisjonspartiene på Stortinget håper. Det blir spennende å følge livet etter Valla. 

Kommentarer:

Postet av: Hans Kr.
Ser at du vel er av den oppfattning av at Valla valgte å gå, Jeg er ikke helt nig, synes vel mer det virket som om hun ble dradd ut av LO-kontoret etter håret.
For som jeg skriver i min blogg, et 15 minuytters manus for å varsle sin avgang, har ikke mye med ydmykhet å gjøre.

Falt Valla på egen strihet?

Hva synes du fra ditt ståsted om et slikt synspunkt?
10.mar.2007 @ 14:13 URL: http://magnor.nettblogg.no
Postet av: Petter
Snakk om spikersuppe. Over halvparten av artikkelen er ukritisk selvskryt av nyhetskanalen, som om den hadde reddet verden. Det tittelen snakker om, nemlig livet etter Valla, blir ikke behandlet engang.
Er nyhetskanalens medarbeidere allerede blitt så vant med å vanne ut nyhetene at det flyter over til bloggene også?
Dette er ikke en tekst som prøver hverken å forklare eller forholde seg til hverken Valla eller livet etter Valla. Det er en dårlig skjult propagandaartikkel for Nyhetskanalen.
Litt kaldt vann i badevannet for deg. NrK SENDER faktisk nyheter de også - når det skjer noe som gjør at folk søker til TV-skjermen. På min arbeidsplass skrudde alle på NrK. Om TV2 sitter og drøvtygger på de samme nyhetene bryr meg faktisk ikke så mye. Det gjør bare innholdet mer utvannet når jeg først er innom for å sjekke, omtrent som denne artikkelen.
10.mar.2007 @ 19:15
Postet av: lar
Jeg synes ikke at Nyhetskanalen vannet ut nyhetene. Tvert imot.
Direkteoverføringene fra Folkets Hus, ekspertkommentarene i studio osv. gjorde Vallas avgang til en nyhetstrhriller av de sjeldne. NRK klarte ikke å gjenskape det samme på Dagsreveyen mange timer senere, for å si det forsiktig.
Jeg reagerte på at NRK ikke sendte direkte fra pressekonferansen med statsministeren. Jeg zappet over på NRK for å få litt avveksling, men der var det bare Topp 20 og samiske nyheter. Synes NRK har kommet på defensiven etter at vi fikk Nyhetskanalen.
10.mar.2007 @ 22:19
Postet av: Rune
Reagerer også på at innlegget virker vel så mye som en lovprisning av Nyhetskanalen som en kommentar om "Livet etter Valla".
Nå er jo forsåvidt begge to ganske oppskrytte og selvsentrerte, så det passer jo greit, men å gi Nyhetskanalen æren for at folket får vite at Valla går - det er vel litt drøyt?
14.mar.2007 @ 10:36

Skriv en ny kommentar:

Husk meg?

Trackback

Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/4704343
Mitt profilbilde

Kjetil Løset

Fra: Oslo

Født: 1972

Kjetil Løset, født 1. januar 1972, har siden 1998 vært politisk reporter i TV 2. Han følger arbeidet i Storting og regjering tett. Han har ansvar for meningsmålinger på TV 2 i samarbeid med TNS Gallup. Løset er sentral i planlegging av valg på TV 2. Han følger i tillegg mange samferdselssaker. Løset er utdannet journalist fra Høgskulen i Volda, og har tidligere jobbet som journalist i radio i fem år.

Mer...

august 2007
ma ti on to fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
             


hits