Litt grå og trist

Jens Stoltenberg trives som statsminister, så lenge han er i medvind. Selv sammenligner han i alle fall sin hverdag, med noe han liker svært godt, nemlig å ta en lang skitur.  - Det tar på og man blir svett, det er litt det samme å være statsminister, mener han. 

I går kveld hadde tv-serien om statsministeren premiere.  Du fikk se en Stoltenberg i månedene før han ble statsminister. Først neste søndag får du bli med bak kulissene på statsministerens kontor.  Men det var noe litt grått og trist med ansiktet, ikke bare til Stoltenberg, men i høyeste grad også til det store rådgiverkorpset han omga seg med. Det så ut som styremøte i et konkursbo, lød en av mange tekstmeldinger jeg fikk i går kveld. I en annen tekstmelding jeg mottok mens første episode ble sendt ble det påstått at Ap nok ikke hadde styrt landet om denne serien hadde blitt sendt før valget i fjor høst.

Selv kaller statsministeren det for et demokratisk prosjekt, at han har sluppet filmskaperen Aslaug Holm tett inn på livet, for han har stort sett skjermet familien siden opptakene startet i 2003.  

Du fikk i går kveld møte en skuffet, deprimert og til dels amper Stoltenberg, som blir stresset og mener at andre må ha gjort feil når det er noe som ikke stemmer. Det er litt som når man har bakglatte ski, og ikke har smurt dem sev. For han sammenligner faktisk jobben sin med en lang skitur. 

Statsministeren liker å gå på ski. Det vet jeg. Jeg har nemlig selv møtt ham ved flere anledninger langt inn i Nordmarka, både sittende og nyte naturen med solbærtoddy og nystekt vaffel eller bolle i hånda, og i full fart i en utforbakke. I Nordmarka er han så godt kjent at han gjerne anbefaler løypetraseer som det ikke er mange andre som har gått i den dagen.

For på ski smiler Jens Stoltenberg, nesten hele tiden, i alle fall så lenge han holder seg på beina. Men inntrykket fra to av de mange som sendte meg sms i går kveld var at det var en litt grå og trist Stoltenberg vi møtte. Omtrent som under en skitur tidligere på dagen, tåke og bakglatte ski.

Kommentarer:

Postet av: Andreas S
Hei,

Leste bloggen din med retoriske briller, og jeg lurer på hva du ønsker å fortelle ?

Du er altså politisk reporter med journalist utdanning fra Volda og ut fra bloggen kan man lese at du ikke stemmer rød-grønt...

Som poltisk reporter ville jeg tro at man skal være så objektiv det lar seg gjøre uten å falle i den klassiske "skille person og sak" fella. Og nettopp dette blandes jo i en svær miks når Stoltenberg beksrives som grå og trist.

Nei, det er vanskelig å skrive politiske analyser idag når journalistene ønsker personfokusering og analyse av kongemiddager...
05.mar.2007 @ 18:37
Postet av: Sig
Hei
Jeg synes det var en morsom analyse. Jeg tenkte mye av det samme når jeg så dokumentaren i går. Jeg synes det er spennende at man får mulighet til å se Norges Statsminister på så nært hold. Hvordan han tenker og jobber med menneskene rundt seg, og man fikk virkelig inntrykk av en grå og sliten Stoltenberg.

Andreas: Muligens bør du ta av dine "retoriske" briller og sette på noen "virkelighets" briller. Når Statsniminsteren og lederen for Arbeiderpartiet får slippe til i media på denne måten, så er det naturlig at man også analysere hans måte og jobbe på.

05.mar.2007 @ 22:27

Skriv en ny kommentar:

Husk meg?

Trackback

Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/4590875
Mitt profilbilde

Kjetil Løset

Fra: Oslo

Født: 1972

Kjetil Løset, født 1. januar 1972, har siden 1998 vært politisk reporter i TV 2. Han følger arbeidet i Storting og regjering tett. Han har ansvar for meningsmålinger på TV 2 i samarbeid med TNS Gallup. Løset er sentral i planlegging av valg på TV 2. Han følger i tillegg mange samferdselssaker. Løset er utdannet journalist fra Høgskulen i Volda, og har tidligere jobbet som journalist i radio i fem år.

Mer...

august 2007
ma ti on to fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
             


hits